Салон оптики:
(095) 320 98 89
Медичний центр:
(050) 735 33 55 (095) 320 98 89 (viber)
Адреса:
м. Херсон, пр. Ушакова 26/2 (пл. Свободи, 2)
Добрий зір - добре життя
Графік роботи:
Пн-Пт:09:00 - 15:00
Сб:09:00 - 15:00
Нд:Вихідний
0
0
Записатися до лікаря-офтальмолога
error
Введіть номер телефону
Кон'юнктивіт
Кон

Кон'юнктивіт - це захворювання очей, яке провокує запалення слизової оболонки ока (кон'юнктиви) і видимої частини склери.

На сьогоднішній день в світі існує шість видів кон'юнктивіту: алергічний, бактеріальний, вірусний, зернистий (трахома), неонатальний та папілярний.

Під час запалення кровоносні судини стають більш помітними, а склера має характерний червоний відтінок. Ще кон'юнктивне захворювання називають захворювання "червоного ока".

Необхідно враховувати, що будь-яке захворювання очей несе за собою небезпеку для зору в цілому. Своєчасна діагностика кон'юнктивіту вкрай важлива. Якщо не лікуватися, можна втратити зір.

Найпоширеніші причини кон'юнктивіту - віруси, бактерії і алергени.

 

Лікування кон'юнктивіту різних видів в центрі «Добрий Зір» в Херсоні

Алергічний кон'юнктивіт - запалення кон'юнктиви, викликане алергенами (продуктами або сезонної алергією). Таким захворюванням страждають близько 20% людей, але його ступінь у всіх різна.

Існує три види алергічного кон'юнктивіту: сезонний, цілорічний і весняний.

Весняний кон'юнктивіт - вважається однією з найважчих форм. У разі весняного алергічного кон'юнктивіту часто алерген не може бути виявлений. Найбільше страждають цим захворюванням чоловіки від 5 до 20 років, у яких паралельно є і інші захворювання: астма (бронхіальна), сезонна алергія, екзема. Плюсом можна вважати те, що даний вид кон'юнктивіту можна "перерости".

Сезонний кон'юнктивіт - найпоширеніший вид. Виявляється в період цвітіння і озеленення, і зазвичай припадає на весняний та літній період.

Цілорічний кон'юнктивіт - тип який проявляється протягом всього року. Його алергенами стають: пил (пилові кліщі), вовна домашніх тварин, пір'я птахів.

Бактеріальний кон'юнктивіт - запальне захворювання, спровоковане часто бактеріями стрептокока і стафілокока. Проявляється у вигляді гнійних виділень і набряку кон'юнктиви. Часом велика кількість гнійних виділень не дає можливості розліпити повіки.

Вірусний кон'юнктивіт - захворювання, викликане вірусами. Причиною запалення може бути величезна кількість мікроорганізмів і вірусів групи аденовірусів. Найчастіше вірусний кон'юнктивіт супроводжується ГРЗ.

Неонатальний кон'юнктивіт або кон'юнктивіт новонароджених - даний вид кон'юнктивіту зустрічається тільки у новонароджених. Причиною такого захворювання можуть стати будь-які віруси, якими буде вражене дитяче око в перший місяць життя дитини. Зазвичай таким захворюванням страждає 1-2% дітей у всьому світі. Основні види бактерій, якими може бути заражена дитина, це гонорея і хламідіоз. Саме вони передаються зазвичай від матері до дитини. Дуже важливо вчасно зупинити утворення хвороби, так як воно дуже негативно може впливати на розвиток зору дитини.

Зернистий кон'юнктивіт - захворювання, пов'язане із ураженням очей внутрішньоклітинними організмами Chlamydia trachomatis. Це найактивніше захворювання кон'юнктивіту, яке може як швидко привести до сліпоти, так і єдине захворювання сліпоти, яке можна вилікувати.

Папілярний кон'юнктивіт - запалення слизової оболонки ока через носіння контактних лінз. Це захворювання зустрічається дуже рідко, але має місце бути. Також причиною виникнення даного кон'юнктивіту може бути недотримання термінів носіння і гігієни.

Симптоми кон'юнктивіту

  • Почервоніння білка ока;
  • Збільшені судини;
  • Світлонесприйняття;
  • Сльозотеча;
  • Біль і свербіж в очах;
  • Гнійні виділення (при бактеріальному кон'юнктивіті)

Навіть маючи хоч малу частину описаних симптомів, дуже важливо звернутися до лікаря в центр корекції зору в Херсоні. Не можна запускати жодну форму захворювання, так як це може привести до сліпоти.

Діагностика і лікування кон'юнктивіту в Херсоні

Діагностика кон'юнктивіту в Херсоні дуже проста - виявити його можна за використання щілинної лампи. У запущених випадках лікар додатково бере мазки для аналізу, щоб переконатися в характері кон'юнктивіту.

Для того, щоб не підхопити бактеріальний кон'юнктивіт, дуже важливо дотримуватися правил гігієни.

Зазвичай лікування кон'юнктивіту в Херсоні проходить за допомогою спеціалізованих крапель. В обов'язковому порядку потрібно капати ліки в обидва ока, навіть незважаючи на те, що заражене тільки одне око. Не користуватися чужими рушниками, серветками або іншими предметами особистої гігієни.

Слідкуйте за своїм зором, щоб уникнути неприємних моментів! Якщо у вас виникнуть питання або необхідна консультація офтальмолога, чекаємо вас за адресою: м Херсон, площа Свободи, 2. - Медичний офтальмологічний центр "Добрий Зір".

 

Будьте здорові!