Салон оптики:
(095) 320 98 89
Медичний центр:
(050) 735 33 55 (095) 320 98 89 (viber)
Адреса:
м. Херсон, пр. Ушакова 26/2 (пл. Свободи, 2)
Добрий зір - добре життя
Графік роботи:
Пн-Пт:09:00 - 15:00
Сб:09:00 - 15:00
Нд:Вихідний
0
0
Записатися до лікаря-офтальмолога
error
Введіть номер телефону
Короткозорість
Короткозорість

Короткозорість (міопія) - патологія зору, яка характеризується фокусуванням зображення перед сітківкою ока. Через це предмети, розташовані вдалині, виглядають розмитими. У людей з міопією збільшена довжина очного яблука, або рогівка має велике переломлення. Згідно з останніми даними, наданим всесвітньою організацією охорони здоров'я, від неї страдает близько 40% людей, в більшості це діти.

Короткозорість може розвиватися поступово або дуже швидко. Як правило, вона вроджена. Базовий огляд очей може підтвердити діагноз, а правильне і своєчасне лікування зупинити розвиток захворювання і навіть поліпшити зір. Тому дуже важлива своєчасна діагностика, особливо для дітей. Існує безліч способів корекції зору при короткозорості, найбільш ефективні з них застосовують лікарі центру «Добрий Зір».

  

Симптоми короткозорості:

  • Предмети, розташовані вдалині, виглядають розмитими;
  • Необхідно мружитися, щоб чітко розглянути об'єкти;
  • Головні болі;
  • Біль в очах (печіння, особливо через тривалу напругу очних м'язів);
  • Бачення «мушок» перед очима;
  • Проблеми із зором при водінні автомобіля, особливо в нічний час (нічна міопія)

Короткозорість часто вперше виявляється в дитячому віці і зазвичай діагностується в період від молодшого до шкільного віку. Якщо ваша дитина бачить об'єкти поблизу розмитими, вас може зацікавити лікування далекозорості в Херсоні. Для батьків дуже важливо вчасно розпізнати симптоми, щоб своєчасно зупинити прогресування захворювання. Лікарі рекомендують здійснювати перевірку раз на рік, адже рання діагностика - це шлях до ефективного лікування та поліпшення якості життя дітей.

Звертатися в терміновому порядку до лікаря потрібно, якщо дитина:

  • Постійно мружиться;
  • Сідає ближче до телевізора, екрану комп'ютера;
  • Не бачить віддалені об'єкти;
  • Часто кліпає і тре очі;
  • Якщо у дитини часті головні болі, особливо в області перенісся;

Короткозорість може бути пов'язана з рядом ускладнень, таких як:

  • Зниження якості життя. Некоригована короткозорість може вплинути на якість вашого життя (протипоказання для роботи в певних видах професій, дискомфорт під час подорожей);
  • Втома очей. Перенапруження очних м'язів може призвести до втоми, різких болей в очах і головного болю;
  • Порушенням безпеки. Ваша безпека та безпека інших людей можуть опинитися під загрозою через проблеми із зором. Особливо серйозно треба відноситися до здоров'я очей якщо Ви водите автомобіль;
  • Інші проблеми очей. Важка ступінь може привести до відшарування сітківки, розвитку глаукоми і катаракти

Підготовка до прийому лікаря:

  • Якщо ви вже носите окуляри, візьміть їх з собою на прийом до лікаря. У лікарському кабінеті є діоптриметр, який покаже ваш тип рецепта. Якщо ви носите контактні лінзи, принесіть порожній блістер (коробку від них);
  • Перерахуйте симптоми, які вас турбують. Наприклад, проблеми з читанням на близькій відстані або труднощі при водінні в нічний час;
  • Складіть список всіх ліків, вітамінів і добавок, які ви приймаєте;
  • Продумайте список питань, щоб задати їх своєму лікареві
  • Ваш час з вашим лікарем може бути обмеженим, тому підготовлений список питань може допомогти вам провести більшу частину вашого часу продуктивніше

Корекція короткозорості в Херсоні: важливість ранньої діагностики

Діагностикою та лікуванням міопії займається лікар-офтальмолог. При обстеженні лікар для встановлення правильного діагнозу використовує комп'ютерну діагностику, а також таблицю Сивцева. В діагностиці при корекції короткозорості в Херсоні людей молодого віку і дітей використовують закапування в очі розчину сульфату атропіну для примусового розширення зіниць, що дозволяє виявити більш точну картину захворювання.

ЧОМУ ВАЖЛИВА РАННЯ ДІАГНОСТИКА?

При некоригованій міопії відбувається надмірна робота очних м'язів, що може призвести до різкого погіршення зору, сильних головних болів, відшарування сітківки, до косоокості. Тому рання діагностика так важлива. Ми рекомендуємо не втрачати час, а пройти діагностику в нашому офтальмологічному центрі в Херсоні. Чому Добрий Зір? У нас в наявності тільки сучасне європейське обладнання для якісної діагностики, а кваліфікований персонал завжди надасть консультацію у випадку проблем із зором, інформацію про найсучасніші методи профілактики і лікування.

Лікування короткозорості в Херсоні

Основне завдання лікування - це зміна оптичної сили очей. Корекція і лікування короткозорості в Херсоні може проводитися консервативними (корекція окулярами або контактними лінзами), хірургічними або лазерними методами. Рекомендується дотримання гігієни зору, обмеження фізичних навантажень, прийом вітамінів групи В і С; проведення апаратного лікування (поліпшення зору у 9 дітей з 10, згідно статистки по Україні), основними компонентами якого є ультразвукова терапія, вакуумний масаж, електростимуляція, окуляри-масажери і т. д. В процесі лікування використовуються також тренування очних м'язів з використанням негативних лінз - здійснюється неповна корекція. При короткозорості вище -2 дптр показано використання витончених лінз. Лікарі рекомендують при виборі перших окулярів використовувати асферичні лінзи, вони розширюють поле зору в порівнянні зі сферичними. При міопії високого ступеня окуляри підбираються з урахуванням їх переносимості. Наші офтальмологи мають великий досвід роботи і нове якісне обладнання в комплексі для якісної діагностики. 

Консультанти-оптики згідно рецепту лікаря допоможуть підібрати оправу і лінзи для задоволення медичних і естетичних показань. Індивідуально виготовлені окуляри - застава для отримання хорошого зору. Для корекції короткозорості слабкого та середнього ступеня (до -10,0 дптр.) можуть бути використані ортокератологічні (нічні) лінзи. Дія нічних лінз полягає в тиску на рогівку з її зміною форми під час сну: вона приймає більш плоску форму, зображення починає фокусуватися на сітківці. Як правило, її дії вистачає на цілий день при 8 годинному сні. Для детальної інформації звертайтесь в наш медичний центр. Лікар-офтальмолог Семенкова Олена Борисівна, яка займається нічними лінзами більше 5 років, допоможе підібрати саме для Вас цей метод лікування.

Також можлива корекція денними контактними лінзами. На сьогоднішній день доступний широкий вибір контактних лінз в залежності від рецепту і рекомендацій лікаря. Завдяки показниками заломлення матеріалу, з якого виготовлена ​​контактна лінза, сльозі і рогівці, лінза утворює з оком єдину оптичну систему. У цій системі очні м'язи працюють як в здоровому оці і відбувається тренування ослабленої акомодації, яка є однією з причин прогресування короткозорості. Сучасні матеріали і дизайн контактних лінз роблять їх практично не відчутними для очей. У нашому медичному центрі Добрий Зір офтальмологи допоможуть підібрати відповідні саме Вам контактні лінзи згідно індивідуальних показань в процесі досліджень.

Не займайтеся самолікуванням - це призведе до непоправних наслідків.

 

Шановні відвідувачі сайту, пам'ятайте! Оптимальний метод лікування короткозорості може визначити тільки висококваліфікований офтальмолог. Добрий Зір надає якісні медичні послуги з діагностики та лікування. Ми допоможемо зберегти ваш зір!