Салон оптики:
(095) 320 98 89
Медичний центр:
(050) 735 33 55 (095) 320 98 89 (viber)
Адреса:
м. Херсон, пр. Ушакова 26/2 (пл. Свободи, 2)
Добрий зір - добре життя
Графік роботи:
Пн-Пт:09:00 - 15:00
Сб:09:00 - 15:00
Нд:Вихідний
0
0
Записатися до лікаря-офтальмолога
error
Введіть номер телефону
Амбліопія
Амбліопія

Амбліопія або "Ліниве око" - це зниження зору, яке не пов'язане з анатомічними особливостями сітківки та рогівки ока. Дане захворювання пов'язане з тим, що одне око просто не хоче фокусуватися на об'єктах правильно. Скорегувати зір окулярами або лінзами неможливо, але центр «Добрий зір» пропонує ефективне лікування амбліопії в Херсоні апаратними методами. Важливо, щоб захворювання було виявлено на ранній стадії, тому що у дітей процес одужання набагато швидше і ефективніше ніж у дорослих.

У всіх пацієнтів, які страждають на амбліопію, відсутній бінокулярний зір.

Бінокулярний зір - можливість мозку вірно зіставити отримані зображення обох очей в одне єдине. Бінокулярний зір допомагає побачити "глибину" зображення, правильність розташування предметів, обсяг картинки і загальне сприйняття навколишнього світу.

Діагностика та види амбліопії

Амбліопія буває різних типів:

  • Рефракційна (порушення рефракції)
  • Дисбінокулярна (при косоокісті)
  • Обскураційна (при катаракті)
  • Істерична (психогенна сліпота)

Найпоширеніша з них - дисбінокулярна амбліопія, яка безпосередньо пов'язана з косоокістю. Причина прихована в тому, що одне око відхиляється від свого природного стану і починає гірше бачити. Важливо знати, що ледаче око може розвиватися не тільки у тих людей, хто на генетичному рівні розташований до косоокості, але і у людей, у ​​кого ніколи в роду косоокості не було.

Шановні батьки! Дуже важливо, щоб ви дбайливо ставилися до здоров'я свого чада, і як мінімум раз на рік проводили діагностику зору. У ранньому віці куди легше впорається із захворюваннями очей. Найкраще робити обстеження перед початком навчального року.

Методи лікування хвороби “Ліниве око” в Херсоні в центрі «Добрий зір»

Як ми вже писали вище, амбліопію неможливо вилікувати окулярами або контактними лінзами. Існує два варіанти - хірургічне втручання або апаратне лікування на такому обладнанні, як амбліокор.

Записатися на діагностику і ефективне лікування захворювання в Херсоні ви можете за телефоном +38 (095) 320 98 89

Бережіть свій зір!