Салон оптики:
(095) 320 98 89
Медичний центр:
(050) 735 33 55 (095) 320 98 89 (viber)
Адреса:
м. Херсон, пр. Ушакова 26/2 (пл. Свободи, 2)
Добрий зір - добре життя
Графік роботи:
Пн-Пт:09:00 - 15:00
Сб:09:00 - 15:00
Нд:Вихідний
0
0
Записатися до лікаря-офтальмолога
error
Введіть номер телефону
Атрофія зорового нерву
Атрофія зорового нерву

Атрофія зорового нерва - часткова або повна непрацездатність волокон зорового нерва, через яку порушується зір, що в підсумку може призвести до повної сліпоти.

Спровокувати утворення і розвиток атрофії зорового нерва можуть безліч чинників. Запалення і набряк ока, порушення кровообігу, захворювання центральної нервової системи (ЦНС), а також травми голови і хребта.

Симптоми атрофії зорового нерва

  • Неможливість скорегувати зір за допомогою окулярів і лінз;
  • Швидке зниження гостроти зору;
  • Нездатність розрізняти деякі кольори;
  • Відсутність бічного зору;
  • Поява темних плям

Метод діагностики атрофії зорового нерва

Під час діагностики атрофії зорового нерва в обов'язковому порядку проводиться діагностика на наявність інших очних захворювань, які можуть також спровокувати дане захворювання.

Лікар офтальмолог може почати з фізичного огляду. Для цього він починає огляд очного яблука, звертає увагу на його рухливість, перевіряє реакцію зіниці на світло, проводить перевірку гостроти зору, периметрію, розпізнавання кольорів і офтальмоскопію.

Після цього проводиться апаратна діагностика - томографія, яка дозволяє вимірювати внутрішньоочний тиск.

Лікар-офтальмолог може попросити пройти пацієнта та інші процедури, які неможливо зробити в кабінеті офтальмолога, а саме: томографію головного мозку, краніографію і флюрісценто-ангіографію (можливість перевірити прохідність судин сітківки).

Крім фізичної і апаратної діагностики проводять ряд тестів і аналізів, особливо на сифіліс і бореліоз.

Лікування атрофії зорового нерва в Херсоні

Атрофія зорового нерва дуже важко піддається лікуванню. Важливим фактором стає стадія захворювання. Чим раніше її виявити, тим більший відсоток ймовірності того, що пацієнт поверне собі нормальний зір.

Застосування медикаментів при лікуванні атрофії зорового нерва в Херсоні направлене на зняття запалення і відновлення нормального кровообігу (якщо це можливо).

ВАЖЛИВО! НЕ займайтеся самолікуванням. ІНАКШЕ ЦЕ МОЖЕ СПРОВОКУВАТИ БІЛЬШ ШВИДКИЙ ПРОЦЕС погіршення зору.
 

У разі якщо ви виявили хоча б один із симптомів, в терміновому порядку звертайтеся до лікаря-офтальмолога. Наш офтальмологічний центр з радістю проведе для вас діагностику і консультацію під керівництвом лікарів-офтальмологів вищої категорії.