Салон оптики:
(095) 320 98 89
Медичний центр:
(050) 735 33 55 (095) 320 98 89 (viber)
Адреса:
м. Херсон, пр. Ушакова 26/2 (пл. Свободи, 2)
Добрий зір - добре життя
Графік роботи:
Пн-Пт:09:00 - 15:00
Сб:09:00 - 15:00
Нд:Вихідний
0
0
Записатися до лікаря-офтальмолога
error
Введіть номер телефону
Пресбіопія
Пресбіопія

Пресбіопія (вікова далекозорість) - це вікове погіршення зору і йому піддаються всі люди, тільки період розвитку пресбіопії у всіх починається в різний час, зазвичай з 40 років. Після цього віку людині складніше читати дрібний шрифт, починає все гірше бачити при поганому освітленні, складніше виконувати роботу з дрібними предметами та інше.

Причини розвитку пресбіопії

Завдяки кришталику наше око здатне розрізняти предмети як поблизу, так і далеко. Але з віком кришталик поступово втрачає таку здатність, він стає менш еластичним, а його щільність збільшується. Саме через це вінвтрачає здатність збільшувати свою кривизну при перегляді поблизу і здатність очей до акомодації.

Крім зміни кришталика, згодом і очні м'язи слабшають.Це призводить до того, що сигнали, які подає мозок м'язам, просто не справляються зі зміною форми кришталика. Тому людина втрачає здатність добре фокусуватися на зображенні.

Симптоми при пресбіопії

Втома очей;

Розмитий зір при розгляданні дрібних предметів;

Складність в прочитанні дрібного тексту;

Часті головні болі

Зазвичай люди, що страждають на пресбіопію, починають читати дрібний текст на більшій відстані, ніж це необхідно. Таким чином вони намагаються сфокусуватися на тексті.

Як ми вже писали, пресбіопія починається абсолютно у всіх людей. Якщо не коригувати свій зір за допомогою окулярів або контактних лінз, то пресбіопія починає дуже швидко прогресувати.

Лікування пресбіопії

Найпростіший спосіб лікування пресбіопії у людини - це використання окулярів для зору. Але якщо у людини до початку пресбіопії була короткозорість, то в такому випадку їй необхідні або дві пари окулярів, або ж підбір біфокальних чи прогресивних окулярів (якщо це можливо).

Також лікування можливо завдяки оперативному втручанню. В такому випадку замінюється кришталик, який втратив свою еластичність. Тривалість такої операції становить 15-20 хвилин і проводиться вона під місцевою анестезією.

 

Якщо виявили у себе ранні симптоми, обов'язково зверніться в медичний центр "Добрий зір". А щоб вчасно попередити хворобу, потрібно проходити огляд у офтальмолога 2 рази в рік.