Салон оптики:
(095) 320 98 89
Медичний центр:
(050) 735 33 55 (095) 320 98 89 (viber)
Адреса:
м. Херсон, пр. Ушакова 26/2 (пл. Свободи, 2)
Добрий зір - добре життя
Графік роботи:
Пн-Пт:09:00 - 15:00
Сб:09:00 - 15:00
Нд:Вихідний
0
0
Записатися до лікаря-офтальмолога
error
Введіть номер телефону
Кератоконус
Кератоконус

Кератоконус - НЕ запальне дистрофічне захворювання рогівки, яке протікає без будь-яких запальних процесів. Людина, у якої початкова стадія кератоконуса, не відчуває будь-яких запальних процесів. Тому біль в очах або почервоніння відсутні.

Період розвитку кератоконуса з 10 до 30-ти років, у всіх людей процес проходить по-різному. У когось швидше, у когось повільніше, але результати будуть ті ж самі.

Спочатку в рогівці ока починають розпадатися зв'язки між колагеновими волокнами, потім рогівка починає набувати більш витягнуту, конусоподібну форму. В результаті, людина починає гірше бачити, у неї розвивається астигматизм і короткозорість.

Якщо вчасно не звернутися до лікаря-офтальмолога і не призупинити розвиток кератоконуса, стінки рогівки починають ставати тонкими ще більше і в кінцевому підсумку, через деякий час вона може не витримати і просто розірватися. Тоді буде необхідно тільки оперативне втручання.

ВАЖЛИВО! При наявності кератоконуса, з часом відбувається витончення рогівки, яке може призвести до її розриву. Не тягніть з лікуванням даного захворювання! Проходьте щорічне обстеження у лікаря-офтальмолога!