Салон оптики:
(095) 320 98 89
Медичний центр:
(050) 735 33 55 (095) 320 98 89 (viber)
Адреса:
м. Херсон, пр. Ушакова 26/2 (пл. Свободи, 2)
Добрий зір - добре життя
Графік роботи:
Пн-Пт:09:00 - 15:00
Сб:09:00 - 15:00
Нд:Вихідний
0
0
Записатися до лікаря-офтальмолога
error
Введіть номер телефону
10 симптомів які повинні насторожити вас
10 симптомів які повинні насторожити вас

У сучасному світі існує багато чинників які впливають на наш стиль життя і на наше здоров'я. Винятком не є і наші очі. Які схильні до ультрафіолетового випромінювання, поганої екології, стресів і травм. При такому ритмі життя, ми забуваємо що наш організм не вічний і у нього бувають збої. Щоб заздалегідь убезпечити себе від незворотних захворювань, не забувайте відвідувати фахівців хоча б раз на рік.

1. Ви починаєте бачити тільки те що розташоване перед вами

Поступово ваше поле зору починає зменшуватися. Ви гірше бачите боковим зором, і вам доводиться кожен раз повертати голову щоб розглянути предмет або об'єкт яких знаходиться збоку або зверху / знизу. Ця ознака може означати те що у вас є глаукома. Дане захворювання зачіпає зоровий нерв, і саме зменшення поля зору основний симптом захворювання. Без лікування захворювання, поле зору буде погіршуватися з кожним разом, аж до повної втрати зору.

2. Погіршення зору в одному оці

Зазвичай, перейшовши кордон 60-ти років, у людини вже є деякі очні захворювання: короткозорість, гіпертонія, цукровий діабет та інші. У таких випадках існує ризик втрати зору через порушення роботи судин. В даному випадку необхідно 1-2 рази на рік перевіряти свій зір у офтальмолога.

3. Темне помутніння або "сполахи" перед очима

Якщо ви почали помічати подібний ефект в очах, це може стати сигналом того що у вас є захворювання відшарування сітківки. У таких випадках не можна чекати поліпшення, потрібно в терміновому порядку відвідати лікаря-офтальмолога, тому що чим раніше відвідати його, тим більше шансів зберегти очі та зір здоровим.

4. Затуманення і почервоніння ока. Різкий біль в оці,  присутність нудоти і блювоти

Подібні напади можливі при закритокутовій глаукомі. Так наш організм сигналізує що внутрішньоочний тиск нестабільний. Будьте уважні, тому що така нестабільність може необоротно пошкодити зоровий нерв. Само по собі це захворювання не пройде, тому вдаються до оперативних втручань.

5. Ви бачите зображення зігнутим, хвилястим і розмитим

Подібне трапляється з літніми людьми, і такі симптоми можуть означати про захворювання центральної області сітківки (макули). В таких випадках неможлива корекція за допомогою окулярів і лінз для зору.

6. Світ перед очима немов у тумані

Такий ефект може бути присутнім при помутнінні кришталика (катаракті). У таких випадках зір погіршується поступово. Рішення в таких випадках тільки одне - оперативне втручання і заміна кришталика на штучний імплант. В такому випадку необхідно обов'язкове відвідування лікаря-офтальмолога, так як факторами появи катаракти може бути і внутрішньоочний тиск і інші чинники.

7. Поява темних плям, помутніння і пелени перед очима

Люди, які страждають на цукровий діабет більше всіх розташовані в прояві очних захворювань, таких як катаракта і глаукома. Для них існують непорушне правило: відвідування офтальмолога 1-2 рази на рік. Пам'ятайте, своєчасна діагностика вбереже вас від втрати зору.

8. Сильне сльозотеча або навпаки сухість ока, печіння і відчуття чужорідного тіла в оці

Подібні симптоми характерні для "Синдрому сухого ока". Потрібно пам'ятати, що з віком симптоми даного захворювання тільки погіршуються. Як відомо небезпеки для зору при цьому синдромі немає, але він викликає великий дискомфорт, і при несвоєчасному лікування може стати хронічним.

9. Двоїння зображення

Двоїння в очах не обов'язково може бути саме очним захворюванням. Фактором цього явища може стати патологія ендокринної системи. захворювання ЦНС, судинні порушення, інтоксикація або астигматизм. У таких випадках потрібно звертатися до декількох лікарів: терапевта, невролога, ендокринолога і офтальмолога.

10. Павутинка в оці

Зазвичай поява "павутинки" або плаваючих плям викликані деструкцією склоподібного тіла. Це проявляється зазвичай у похилому віці, так як з віком склоподібне тіло втрачає свою щільність і не так щільно прилягає до сітківки. Коли волокна сітківки "злипаються" і втрачають свою прозорість, вони починають відкидати свою тінь, і саме це проявляється як плаваючі плями і "павутинки".

 

У будь-якому випадку запам'ятайте, якщо у вас проявилася хоч дещиця подібних симптомів, необхідно звернутися до фахівця, для того щоб на ранній стадії діагностувати проявилося захворювання. В офтальмологічному центрі Добрий Зір щодня проводиться діагностика зору на нових європейських апаратах, і ви завжди можете записатися на прийом по телефону або в салоні оптики Добрий Зір.